July 1, 2021

Zanesljivi akumulatorji za traktorje

Traktorji imajo na kmetijah izredno pomembno nalogo, ravno zato pa morajo biti vedno v optimalni pripravljenosti. Ne moremo si privoščiti kakšnih kompromisov, zato je pomembno, da imamo vedno pri roki tudi kakovostne rezervne dele za ključne elemente vozila. Predvsem akumulatorji za traktorje so tu kritičnega pomena, saj brez električne energije traktorji preprosto ne morejo delovati.

Še posebej pomembni so akumulatorji za traktorje pri novejših modelih, pri katerih mnogi ključni sistemi temeljijo prav na električnih mehanizmih. Tako je akumulator tudi bolj obremenjen, prej se pojavijo težave in bolj verjetno je, da bo treba akumulator zamenjati. Pri zanesljivih traktorjih sicer ni nujno, da bomo imeli kakšne večje težave, dobri akumulatorji za traktorje zdržijo več let redne uporabe in čisto možno je, da kakšno posebno vzdrževanje sploh ne bo možno, a vsekakor moramo biti na akumulator pozorni in hitro ukrepati v primeru težav.

Rezervni akumulatorji za traktorje

Včasih se splača imeti rezervni akumulator kar v domači garaži. To je namreč kos, ki ga lahko kupimo in hranimo doma, čeprav to ni ravno priporočljivo. Bomo pa tako vedno pripravljeni na zamenjavo, če pride do kakšnih težav s starim akumulatorjem. Zamenjavo lahko preprosto opravimo sami, če smo vsaj malo vešči dela s traktorjem. 

Nakup traktorskega akumulatorja za rezervo se odsvetuje predvsem zato, ker akumulator izgublja energijo, ko ni v uporabi, prazen akumulator pa se degradira in poškoduje. Tako moramo za akumulator dobro skrbeti oziroma ga redno polniti, če ga nameravamo imeti dlje časa doma za rezervo.

Akumulatorji za traktorje pri serviserjih

Običajno je torej veliko bolj smiselno, da akumulator kupimo takrat, ko ga potrebujemo. Hitro jih dobavljajo serviserji in drugi trgovci, pogosto jih imajo kar na zalogi, tako da ne bo treba dolgo čakati. Hkrati lahko pri serviserjih izkoristimo opcijo zamenjave, sploh če so akumulatorji za traktorje nekoliko bolj zahtevni za zamenjavo.