July 1, 2021

Zahtevna izdelava elektro omarice

Urejeno električno omrežje je ključnega pomena za to, da lahko pričakujemo varno in udobno bivanje v svojem domu. Posebni izzivi se pojavijo predvsem v večjih objektih, kjer je z električno napeljavo veliko več dela. V vsakem primeru pa potrebujemo kvalitetne elektro omarice, ki jih bo morda kar težko izdelati. Splača se torej izbrati možnosti, ki nam omogočajo izdelavo po meri, da pripravimo res uporabne izdelke za svoje potrebe.

Lastnosti elektro omarice določa projektna dokumentacija na podlagi tega, kakšne potrebe dejansko imamo pri urejanju električne napeljave. Morda kakšnih posebnih izzivov ne bo, včasih se dobro obnesejo tudi čisto osnovne električne omarice, v katere lahko varno namestimo električni material. Ni pa nujno, da bo rešitev tako enostavna, zato je dobro imeti možnost napredne izdelave. Petal Pečnik omogoča pripravo kovinskih izdelkov po meri, tudi takšne omarice lahko oblikuje točno po specifikacijah projektne dokumentacije in po zahtevah elektrodistribucijskih podjetij.

Kakšne elektro omarice potrebujemo?

Na prvi pogled so si vse omarice med seboj precej podobne. V tem oziru ločimo le tri posebne izvedbe glede na način montaže. Zelo elegantne so podometne omarice, ki jih lahko vgradimo v prostor in so enostavno dostopne. Nadometna montaža je pri vgradnji enostavnejša, lahko se opravi tudi naknadno v končanih prostorih, a zaseda nekaj več prostora in ne izgleda tako lepo. Lahko pa se odločimo tudi za prostostoječo omarico, predvsem tam, kjer smo bolj zahtevni z urejanjem elektro materiala.

Posebne razlike pa se pokažejo pri dejanskem oblikovanju same omarice, saj moramo urediti dostop za različne električne povezave. V večjih objektih potrebujemo veliko prostora in enostaven dostop.

Elektro omarice po meri

Čeprav lahko elektro omarico enostavno kupimo in imajo dobre izdelke trgovci že na zalogi, se pogosto splača omarico izdelati po meri. Tako lahko točno zadostimo vsem zahtevam v dani situaciji. Pripravimo lahko tudi posrečene izzive za zahtevnejše uporabnike.