July 1, 2021

Vsestransko kaširanje za raznovrstne izdelke

Pri storitvah v tiskarni običajno pričakujemo, da bomo dobili tiskovine na papirju. To pa ni vse, kar ponujajo večje tiskarne. Predvsem tiste, ki se ukvarjajo tudi z izdelavo promocijskega materiala, lahko včasih presenetijo z izjemno široko dodatno ponudbo. Birografika Bori zahtevnim naročnikom ponuja zbirko naprednih izdelkov, ki jih lahko naročimo na istem mestu. S posebnimi tehnikami tiska lahko pripravimo motive na različnih materialih, posebej vsestransko je kaširanje, ki omogoča izdelavo posebnih promocijskih in drugih izdelkov.

V praktično vsakem primeru sicer lahko pripravimo posrečene rešitve glede na potrebe bolj ali manj zahtevnih naročnikov. Dober tiskar bo znal dobro svetovati in pripraviti pravi načrt, a ključnega pomena je tudi to, da imamo na voljo ustrezne tiskarske tehnike, ki vodijo do dobrega končnega rezultata. Če se zanimamo za kakšne večje promocijske izdelke, bo morda prav kaširanje prava izbira. Je pa ta tehnika zelo uporabna tudi za izdelavo izdelkov za druge namene.

Kako poteka kaširanje?

Kaširanje pravzaprav pomeni namestitev motiva na različne trdne materiale, običajno se za ta namen uporabljajo penaste plošče, lahko tudi lepenka in drugi materiali. V vsakem primeru se na ta material nanese natisnjen motiv, tako da kombiniramo značilnosti tiska in samega materiala. Za tisk se uporabi digitalni tisk ali druga ustrezna tehnika glede na potrebe, tako da imamo odprte praktično vse možnosti.

Ima pa kaširanje to posebnost, da ne vključuje le tiskanja, temveč tudi samo pripravo končnega izdelka. Običajno to niso tiskovine, ki bi bile že takoj pripravljene za uporabo, temveč se sestavijo večji izdelki.

Kaširanje za uporabne končne izdelke

Odličen primer je recimo izdelava sejemske stojnice iz kaširanih penastih plošč. Penaste plošče opremimo z atraktivnimi promocijskimi motivi, iz njih pa lahko sestavimo stabilno sejemsko stojnico. Na tak način nam kaširanje omogoča tudi izdelavo kakšnih promocijskih stojal in držal, so pa možnosti tu praktično neomejene.