July 22, 2021

Vodne aktivnosti v Posočju

Če se vam zdi, da je vaše življenje dolgočasno in da si niti v prostem času ne privoščite prav nič vznemirljivega, je skrajni čas, da si privoščite kaj takšnega, kar vas bo ponovno spodbudilo k temu, da bi bilo vaše življenje nekoliko bolj obarvano.

Če nimate nobene prave ideje, kaj bi, na primer, počeli ob koncu tedna, so vodne aktivnosti v Posočju prava ideja.

Poleg tega pa je morda tudi tandemski skok s padalom odlična izbira za vas in osebo, ki jo imate še posebej radi oziroma s katero ste še na poseben način povezani.

Celotna soška dolina je zelo atraktivna za tiste, ki radi svoj prosti čas preživljajo v naravi. Na voljo imajo dolge kilometre urejenih poti, pa tudi kakšne manj urejene gozdne steze, po katerih se je možno peš ali s kolesom prebiti do čudovitih razglednih točk in drugih slikovitih kotičkov. A najbolj atraktivne opcije nam gotovo ponuja reka Soča, ki odpira možnosti za številne vodne aktivnosti, bodisi v lastni režiji bodisi v profesionalni izvedbi turističnih agencij.

Med turistično ponudbo Posočja upravičeno izpostavljamo predvsem adrenalinske aktivnosti, a to ne pomeni, da drugih vrst ponudbe ne moremo najti. Ker naravne lepote in športne aktivnosti privabijo tolikšno število ljudi, so posoški kraji zelo dobro opremljeni tudi s prenočišči, kulinarično ponudbo, transportom in drugimi nujnimi elementi za uspešno delovanje turističnega okolja.

Rafting na Soči

Bovec je glavno turistično središče Posočja, najbolj izrazita ponudba lokalnih turističnih delavcev pa je gotovo prav rafting. Bovec na ta način dobro poskrbi za vse obiskovalce, saj nudi različne programe za voden spust v gumijastem čolnu. Vsak avanturist bo prišel na svoj račun, predvsem pa bodo navdušene kakšne večje skupine, recimo družine, sošolci ali sodelavci, saj je rafting zelo družabna aktivnost.

Soča je izjemno lepa reka, ki vam ponuja marsikaj. Lahko se v bližini nje samo sprehajate ter občudujete njeno čistost pa tudi neverjetno lepo barvo. Po drugi strani pa ste za spremembo lahko nekoliko pogumnejši ter se lotite raftinga na njej.

Rafting na Soči je sicer ena od izjemno priljubljenih športnih aktivnostih, ki se je z največjim navdušenjem lotevajo zlasti osebe, ki imajo radi svoje življenje prepojeno z adrenalinom.

Rafting

Rafting na Soči vam bo odprl popolnoma nova obzorja norih doživetij

Soča je izjemno lepa reka, ki vam ponuja marsikaj. Lahko se v bližini nje samo sprehajate ter občudujete njeno čistost pa tudi neverjetno lepo barvo. Po drugi strani pa ste za spremembo lahko nekoliko pogumnejši ter se lotite raftinga na njej.

Rafting na Soči je sicer ena od izjemno priljubljenih športnih aktivnostih, ki se je z največjim navdušenjem lotevajo zlasti osebe, ki imajo radi svoje življenje prepojeno z adrenalinom.

Rafting na Soči je izjemno dobrodošla storitev za teambuildinge.

Canyoning Soča

Soča bo še bolj pritegnila tiste, ki želijo raziskati reko in okolico z lasnimi nogami. Za canyoning Soča ponuja prav takšno izkušnjo, samostojno prebijanje po razgibanih strugah, kar zahteva kar nekaj spretnosti in vztrajnosti. Vodene odprave peljejo udeležence po strugah potokov, ki režejo globoke soteske v pobočja okoliških vršacev.

Tako se nekoliko oddaljimo od turističnega vrveža in uživamo v neokrnjeni naravi, spoznamo pa se tudi z vsemi spretnostmi, ki jih zahteva canyoning na Soči. Vsekakor se splača izbrati to aktivnost, če bi radi doživeli nekaj novega in hkrati spoznali neokrnjeno naravo v tem delu Posočja. Bovec praviloma ponuja največ možnosti, zato je pametno preveriti ponudbo turističnih agencij iz tega kraja, lahko pa najdemo kakšne odprave tudi v drugih večjih krajih v okolici.

Soteskanje v Bovcu

Soteskanje se uvršča med najbolj priljubljene adrenalinske aktivnosti v zadnjem času, zato se dobro razvija tudi ponudba. Pri nas je center za soteskanje Bovec, ki privlači obiskovalce od blizu in daleč. Prepriča predvsem z zanimivo ponudbo, saj so v bližini številne atraktivne soteske, ki omogočajo raznovrstno izvedbo canyoning odprav.

Ker za soteskanje Bovec ponuja več različnih možnosti, imamo že s to izbiro velik vpliv na končno izkušnjo. Osredotočimo se seveda na svoje interese, nato lahko v širni ponudbi najdemo pravi odgovor na naše želje.

Soteskanje je priljubljeno tudi med začetniki, ki s premagovanjem naravnih ovir v ozkih soteskah nimajo veliko izkušenj. Že lažja odprava je v tem primeru lahko zelo prijetna in zanimiva, tudi polna adrenalinskih doživetij. Navsezadnje gre v vsakem primeru za premagovanje celotnega naravnega poligona v atraktivni soteski.

Ima pa za soteskanje Bovec na voljo kar pester nabor različnih sotesk, ki jih lahko obiščemo, tako pa se razlikuje tudi končna izkušnja, ki jo lahko pričakujemo. Predvsem to pomeni, da lahko pravo dogodivščino pričakujejo tudi izkušeni avanturisti, ki so vajeni takšnih doživetij in iščejo prav posebno izkušnjo. Njim so na voljo daljše odprave, ki so praviloma tudi zahtevnejše, vključujejo recimo spuste po vrveh in skoke v tolmune. 

Soteskanje

Soteskanje v Bovcu organizirajo profesionalne turistične agencije, večinoma se izvaja v obliki vodenih odprav z izkušenim vodnikom. To pomeni, da ima na končno izkušnjo lahko velik vpliv tudi izbira agencije, ki opravlja soteskanje.

Bovec na tem področju ponuja kar nekaj izbire, splača se pobrskati predvsem po ponudbi uglednih in izkušenih ponudnikov, ki imajo dobra mnenja zadovoljnih strank. Prav tako nekatere agencije na spletnih straneh podrobno predstavljajo posamezne odprave in njihove značilnosti, tako da se verjetno ne bo težko odločiti za pravo možnost glede na naše interese in pričakovanja.