July 20, 2021

TOP 3 Razlogi Za Izbiro Alu Oken in Vrat

Če smo vas ujeli pri prenovi vašega doma ali pri opremljanju novega doma, se boste zagotovo lotili tudi menjave oziroma kupovanja oken. Na trgu vas čaka pestra in bogata izbira takega pohištva. Če sami s tem nimate velikih izkušenj in ne veste, katera okna so najprimernejša za vas, vam bodo pri tem svetovali specializirani trgovci.

Morda vam bodo priporočili ALU okna, ki so v zadnjem času in tudi sicer ena od bolj priljubljenih vrst oken.

Trije razlogi za izbiro alu oken in vrat:

1) Dajejo sodoben in lep videz

Alu okna in vrata so izjemno vzdržljiva in nenazadnje tudi lepega videza. Že izdelana ALU okna si lahko ogledate v najrazličnejših salonih s pohištvom in drugih specializiranih trgovinah. Lahko pa si jih pobliže ogledate tudi v spletni trgovini priljubljenega pohištva, ki vam ponuja še druge elemente, narejene iz izjemno priljubljenega aluminija.

alu-okna-vrata
Za domačo uporabo ter tudi gostinske lokale, industrijske obrate in tovarne - alu pohištvo je primerno za vse!

Če so vas alu okna in vrata prepričala, lahko s podjetjem vzpostavite stik in se z njim dogovorite za ponudbo, v kateri boste lahko videli, koliko bi vas približno stala taka investicija.

2) So energetsko varčna

Okna, pa tudi vrata, so tisti del stavbnega pohištva, ki so zelo pomembna za stanovanjski ali poslovni objekt. Pri nakupu si zagotovo vsi želimo, da bi nam čim dlje služila in zato smo pripravljeni odšteti tudi nekoliko več denarja. Kako dolgo bodo okna in vrata funkcionalna pa je odvisno predvsem od izbire materialov.

V tem smislu je alu material zagotovo ena od boljših rešitev, saj je znan po tem, da ima dolgo življenjsko dobo in je hkrati tudi enostaven za vzdrževanje.

Alu okna pa odlikuje tudi zelo dobra energetska učinkovitost. To jim omogočajo zelo ozki aluminijasti profili, zaradi česar je večji delež steklenih površin. Le te so izdelane iz različnih vrst stekla, ki pa se odlikuje po svoji zvočni, predvsem pa toplotni izolaciji.

Le ta je danes zelo pomembna, saj vsi potrošniki mrzlično iščemo načine, kako čim več privarčevati pri ogrevanju.

Z alu okni in vrati bodo toplotne izgube zagotovo majhne.

3) So izjemno trpežna

Aluminij je znan kot material, ki se odlično obnese v različnih vremenskih pogojih in ni nobene potrebe po njegovem barvanju. Zato ni nič nenavadnega, da se ga vedno bolj uporablja tudi za stavbno pohištvo. Alu vrata in okna se sicer pogosteje uporabljajo za zasteklitev večjih površin, kot so na primer poslovni in industrijski objekti, vedno bolj pa se z modernim načinom gradnje uporabljajo tudi za stanovanjske objekte.

Ena od najbolj pomembnih značilnosti, ki jo imajo je ta, da so izjemno trpežna, trdna in odporna.

Ne glede na dolga leta uporabe, alu material še po več letih ohranjanjo lep videz.

Za moderne in zahtevne objekte predstavljajo trajno rešitev, saj skozi leta ohranjajo svojo prvotno podobo, pri čemer ni nobene potrebe po dodatnem vzdrževanju. Zaradi njihove odlične toplotne izolacije predstavljajo idealno energetsko učinkovito rešitev za mnoge objekte.

Tovrstna okna in vrata so večinoma izdelana po meri v različnih dimenzijah, saj so na ta način popolnoma prilagojena zahtevam in potrebam naročnika.

Ste še vedno v dvomih?

Naj vas ne skrbi - alu okna in vrata lahko vgradimo v vsako starejše stanovanje ali hišo, ki jo prenavljamo.

Veliko mladih se odloči za nakup starejšega stanovanja, ki ga nato počasi obnovi. Nekateri se prenove lotijo celostno in tako obnovijo vse do tlakov. Zamenjava oken je vedno nujen del, saj so stara lesena okna neprimerna za kvalitetno bivanje, ker skoznje uhaja preveč toplote. 

Kadar se odločimo za menjavo, nam izvajalec skrbno izmeri vse odprtine, kamor bodo nameščena nova okna ter precizno izmeri širino in višino odprtine za nova vrata.

Mojstri zamenjave delo opravijo izjemno elegantno in neslišno. Poleg vsega pa poskrbijo, da naši prostori niso skorajda nič umazani. 

Delo je običajno opravljeno še v istem dnevu, kar pomeni da še isti dan lahko brezskrbno prenočimo v udobju lastnega - prenovljenega - doma. Delavci zjutraj začnejo in pozno popoldne zadovoljno odidejo, saj v večini primerov uspejo namestiti. Cena je sicer višja od plastičnih, vendar pa je tudi kvaliteta neprimerljiva, zato se naročniki ter uporabniki alu pohištva običajno ne ozirajo na ceno, ampak le na kakovost. 

In tej miselnosti bi morali slediti tudi vi - naj bo na prvem mestu vedno kakovost, šele nato pa cena!

Želimo vam veliko sreče pri prenovi vašega stanovanja ali hiše!