July 7, 2021

Slika na platnu namesto tiskanja običajnih fotografij

Svoje spomine, ki smo jih uspeli ujeti na film oziroma shraniti v digitalni obliki na pomnilnik fotoaparata ali telefona, lahko na različne načine preslikamo v svoje bivalno okolje, če jih želimo pogosteje in pobližje občudovati. Najbolj pogosta izbira je seveda tisk fotografij, ki nam ponuja enostavno in poceni rešitev, če želimo občudovati svoje fotografije tudi v »realnem svetu«. To je lahko dobra ideja za večino spominov, sploh če delamo veliko slik in preprosto nimamo prostora, da bi jih kje razstavili – pripravimo lahko cel album. Za kakšne posebne spomine pa je lahko boljša slika na platnu, ki ustvari prav poseben učinek, ki ga fotografija ne more posnemati.

Kakovostna slika na platnu je povsem drugačna od fotografije, tudi če gre pravzaprav za isto fotografijo. Seveda pa je pomembno, da za izdelavo izberemo zanesljivega strokovnjaka, ki se ukvarja s temi storitvami. Na https://www.memory-canvas.si/ najdemo ponudbo za izdelavo takšnih spominskih izdelkov, prav slika na platnu je glavna atrakcija v zanimivi ponudbi, ki se jo splača izkoristiti.

Kakšna je slika na platnu?

Samo platno ni edina razlika v primerjavi z običajno natisnjeno fotografijo. Motiv se natisne na slikarsko platno, nato pa se izdela prava slika tako, da se platno napne na lesen okvir in pripravi na obešanje. Tako dejansko dobimo celovit končni izdelek, ki je čudovita dekoracija.

Pomembno je, da je slika na platnu kvalitetno natisnjena. Potrebujemo fotografijo visoke ločljivosti, a večinoma o končni kvaliteti odloča tiskar, spet je torej zelo pomembno, da delo opravi izkušen izvajalec z dobro opremo. 

Kakšna slika na platnu se bo najbolje obnesla?

Na platno ne moremo prenesti kar vsake fotografije, običajno se odločimo za kakšne posebne utrinke, recimo poročne slike. Premišljeno se odločimo za tiste motive, ki bodo na takšni sliki najbolje izpadli, še posebej pa za spomine, ki jih res ne želimo pozabiti.