July 1, 2021

Se dodatno zavarovanje splača?

Zavarovanja ne moremo ocenjevati le na podlagi enostavne primerjave stroškov, sploh če ne vemo, katere storitve bomo sploh koristili. Čisto možno je, da nam zavarovanje pravzaprav ne bo kaj dosti koristilo, a bomo z njim vseeno zelo zadovoljni in brez težav upravičimo ceno. Običajno to velja za dodatno zavarovanje, ki nudi dodatno kritje za bolezni in poškodbe. Seveda pa je to prostovoljno zavarovanje, za katerega se odločimo na podlagi lastnih želja in interesov. Ni nujno, da bo vsak lahko upravičil investicijo.

Na srečo so premije dokaj nizke, kar pomeni, da se za dodatno zavarovanje pogosto odločajo tudi tisti, ki nimajo v načrtu koriščenja storitev, ki jih takšno zavarovanje krije. Včasih je dodatno zavarovanje naravnost nepogrešljivo in vemo, da bomo verjetno potrebovali kakšne zdravstvene storitve, ki jih to zavarovanje krije, v tem primeru je izbira še bolj smiselna. Mora pa o tem seveda vsak presoditi sam.

Ponudbe za dodatno zavarovanje

Medtem ko imamo pri osnovnem in dopolnilnem zavarovanju bolj malo izbire in je kritje vedno enako, nudi dodatno zavarovanje nekaj več možnosti. Na https://dopolnilno-zavarovanje.si/ lahko primerjamo različne ponudbe in ugotovimo, kaj nam nudijo paketi pri posameznih zavarovalnicah.

Ponudba je lahko precej razgibana, čeprav ni nujno, da bo kritje zelo različno. Lahko pa pričakujemo, da bodo na voljo različne opcije, vsaka zavarovalnica pa ima še nekatere svoje odlike. Splača se izkoristiti tisto ponudbo, ki najbolje odgovarja našim potrebam. Na ta način recimo izkoristimo možnost asistence pri koriščenju storitev, možnost prednostnega naročanja pri specialistih, možnost hitrega posveta z zdravnikom …

Zavarovalnice za dodatno zavarovanje

Ko začnemo primerjati ponudbe, se hitro izkaže, da so med zavarovalnicami lahko precej velike razlike. Sploh zato, ker se pogosto na istem mestu odločimo še za kakšne druge pakete zavarovanja. To pomeni, da moramo zelo premišljeno izbrati zavarovalnico, pri kateri bomo deležni najboljše izkušnje.