August 27, 2021

Ročni viličar je izvrsten za enostavno delo

Tudi pri zahtevnem delu lahko s pridom izkoristimo enostavno orodje. To se pokaže povsod, kjer delamo s kakšnim težkim bremenom in podobnimi tovori, ki jih sami ne moremo enostavno dvigovati in prestavljati. Poslužimo se opreme, ki je resda lahko zelo zmogljiva, a pogosto večino dela opravimo s kakšnim preprostejšim ročnim orodjem. V skladiščih in podobnih delovnih okoljih nam pri takšnem delu močno pomaga ročni viličar, ki je lahko povsem dovolj za uspešno delo s težkim tovorom.

Opremo seveda izbiramo tako, da ugodi našim zahtevam pri delu. Če potrebujemo zmogljiv viličar za dvigovanje več ton težkih bremen, nam enostaven ročni model verjetno ne bo kaj dosti pomagal. Na srečo lahko pričakujemo, da bomo vedno deležni dovolj pestre ponudbe, da lahko dobimo pravo opremo za svoje potrebe. Če se večinoma ukvarjamo s prevažanjem tovora na paletah, je ročni viličar lahko izvrstna izbira, od katere pričakujemo odlično izkušnjo. S takšno opremo v delovnem okolju dosežemo različne učinke, gotovo pa bo delo veliko lažje, hitrejše in tudi varnejše. Kot nalašč za skladišča, kjer nimamo pretirano težkih bremen.

Druga prednost enostavnega ročnega viličarja je ta, da ne potrebujemo posebnega izpita in dovoljenja za upravljanje naprave. Hitro se lahko na uporabo navadi vsak delavec, kar je velika prednost v okolju, kjer se več ljudi redno ukvarja s prevažanjem kakšnega tovora, recimo v trgovinah ali gostinskih lokalih.

ročni viličar

Včasih se ročni viličar lahko znajde tudi na terenu, a običajno se uporablja v notranjih prostorih

Ročni viličar za palete

Takšni izdelki so pogosto zelo dobro prilagojeni nalogam, s katerimi se pri delu najpogosteje srečujejo. Tako pričakujemo, da bodo ponudili izvrstno izkušnjo, kar se izkaže predvsem pri delu s paletami. Ker imamo običajno tovor naložen ravno na paletah, bo ročni paletni viličar velika pridobitev za enostavno in učinkovito delo.

Opremo te vrste s pridom izkoristimo v različnih okoljih, tudi v kakšnih večjih skladiščih, kjer bremena niso preveč težka. Paletni viličar je prilagojen standardnim dimenzijam palet in omogoča zelo preprost razvoz tovora. Še vedno lahko dvigne kar dosti teže, tudi preko ene tone, a predvsem se izkaže z enostavnim upravljanjem, ki pripomore do učinkovitejše izvedbe nalog v logistiki. Dober ročni viličar lahko uporabljamo za mnoge različne namene pri delu s tovorom na paletah, tako da se to napravo vsekakor splača imeti v delovnem okolju.

Najbolj izstopajo enostavni viličarji v skladiščih trgovin, gostinskih lokalov in podobnih lokacij, kjer redno prestavljamo tovor na paletah, nimamo pa opravka z velikimi bremeni. Za to nalogo le kot nalašč že enostaven paletni voziček, ki bo svoje delo brezhibno opravil, uporabniki pa bodo z njim zelo zadovoljni.

Najbolj enostaven ročni viličar

Tudi če se omejimo le na ročne viličarje, imamo še vedno na izbiro dokaj širok nabor različnih izdelkov. To je seveda še kako dobrodošlo za tiste, ki se želijo pri delu dobro opremiti z opremo, ki je povsem prilagojena delovnim nalogam, s katerimi se soočamo. Poleg tega lahko v ponudbi najdemo nekatere posebej enostavne modele, ki že predstavljajo ključne prednosti, ki jih ima ročni viličar

Predvsem se v tem oziru dobro obnese ročni paletni voziček, ki je zelo enostavna naprava s presenetljivo zmogljivostjo. To je preprost voziček na kolesih, ki ga kar ročno upravljamo po površini. Ima nizke vilice v skladu s standardnimi paletami, tako da lahko enostavno zapeljemo k tovoru in ga dvignemo. Vilice so dovolj zmogljive, da tudi enostavni modeli lahko dvignejo več sto kilogramov, običajno pa vsaj tono. Še vedno lahko tak ročni viličar enostavno upravljamo, kar velja tudi za tiste uporabnike, ki sicer niso vešči dela s to opremo.

Ročni paletni viličar je izvrstna naprava za delo v notranjih skladiščih, odlično se obnese tudi na majhnih površinah. Ima namreč zelo prepričljive prednosti – je kompakten, enostaven za upravljanje, še vedno pa dovolj zmogljiv za uspešno delo. Dodatna prednost je seveda ta, da je enostaven ročni viličar tudi cenejši od zmogljivejših naprav.

Ročni viličar v primerjavi z drugimi napravami

Če primerjamo ročni viličar z drugimi napravami, ki se uporabljajo za delo s težkimi tovori, bomo opazili kar nekaj razlik. Težko pa govorimo o specifičnih prednostih in pomanjkljivostih, saj je to povsem odvisno od okolja in od zahtev uporabnika. Paletni viličar je recimo zelo uporaben v skladiščih, kjer imamo tovor zložen na standardnih paletah, takšne vilice pa nam prav nič ne koristijo, če delamo z razsutim tovorom ali s kakšnimi drugimi bremeni, ki jih na ta način ne moremo enostavno naložiti.

ročni viličar

Ročni viličar ima seveda nekatere omejitve, pri katerih raje izberemo zmogljivejše naprave

Tako se spet izkaže, da je treba izbiro opreme osnovati na potrebah uporabnika v dotičnem okolju. Ročni viličar se z zmogljivejšimi napravami ne more primerjavi po tem, koliko tovora lahko dvigne, a to morda ni kritična lastnost. Večji viličarji so zmogljivejši, njihova prednost je tudi ta, da je delo z njimi precej udobno, še posebej če se vozimo po večjih površinah preko celega delovnega dne. Za redno delo s težkimi tovori so takšni viličarji samoumevna izbira, prav tako recimo potrebujemo terenski viličar za delo v zahtevnejših razmerah na prostem. A vseeno ostaja ročni viličar zelo prepričljiva izbira v okolju, za katerega je prilagojen.

Meta opis: Ročni viličar je izredno uporaben v vsakem okolju, kjer redno prestavljamo težka bremena. Predvsem pa je enostaven in učinkovit pri delu.