July 1, 2021

Parketarstvo s celovitimi storitvami

Opremljanje stanovanja je zelo zanimivo opravilo, ki ima daljnosežne učinke – urejamo bivalno okolje, v katerem bomo bivali več let, morda pa bo oprema spremljala celo več generacij! Tako imamo prav posebno odgovornost, da se odločimo za kakovostne in trajne rešitve, ki ponujajo vse tiste odlike, ki jih v stanovanjskih prostorih najbolj cenimo. Ta prioriteta izstopa predvsem pri elementih, ki so v bivalnem okolju bolj obremenjeni. V stanovanju so to recimo talne obloge, po katerih redno hodimo in prenašajo tudi nekatere druge obremenitve. Zelo dobrodošlo je, če na tem področju lahko dobimo celovite rešitve, ki ponujajo trajno zadovoljstvo.

Prav tak učinek lahko zagotovi dobro parketarstvo, ki ima v ponudbi seveda predvsem parkete, včasih pa tudi druge talne obloge in drugo uporabno opremo iz lesa. Takšno ponudbo lahko odlično izkoristimo pri opremljanju doma, saj ponuja prepričljive učinke ne glede na to, kakšna pričakovanja imamo. Kakovosten parket lahko odgovori na širok spekter različnih zahtev, zelo lepo se obnese tudi na bolj obremenjenih površinah, v običajnih stanovanjih pa navduši s posrečeno kombinacijo nujnih odlik in dobrodošlih posebnosti. Parketarstvo ima v ponudbi še nujne storitve, ki koristijo pri skrbi za stanovanjsko opremo, seveda pa najdemo še kakšne dodatne opcije, ki jih je vredno izkoristiti.

Zelo pomembno je, da pri opremljanju stanovanja sodelujemo z izkušenimi mojstri. Le tako lahko pričakujemo, da bomo imeli kakovostno in vzdržljivo opremo, ki bo res lahko služila več generacijam stanovalcev. Če se moramo za tak učinek na začetku nekoliko bolj potruditi in morda tudi več plačati, je to le investicija v prihodnost, ki se bo povrnila z obrestmi.

Parketarstvo poskrbi za čudovite bivalne prostore

Parketarstvo s ponudbo parketov

Osrčje ponudbe parketarstva gotovo predstavljajo različni parketi. Na tem področju imamo ogromno izbire, saj je možno lesene talne obloge izdelati tako, da do potankosti ustrezajo potrebam vsakega stanovalca. Lahko se parket oblikuje po naročilu, a običajno lahko pričakujemo, da bodo v ponudbi že pripravljene rešitve, ki so se izkazale za najboljše glede na različne potrebe stanovalcev.

Gotovo ima parketarstvo v ponudbi nekatere priljubljene izvedbe parketov. V zadnjem času se vse pogosteje odločamo za gotovi parket, ki nam omogoča hitro in enostavno polaganje, dvoslojni parket pa ima odlične lastnosti v sodobnih stanovanjih, ki jih želimo učinkovito ogrevati. Takšni parketi zagotavljajo odlično izkušnjo pri izdelavi in polaganju, ne bo veliko dela in visokih stroškov, poleg tega imamo popoln nadzor nad končnim vizualnim učinkom.

Lahko se seveda odločimo tudi za klasični parket in druge izvedbe, ki imajo nekoliko drugačen učinek. Bo pa polaganje parketa morda nekoliko bolj zahtevno in dolgotrajno, kar ni vedno idealno. Predvsem če želimo parket položiti v obstoječe stanovanjske prostore pri kakšni renovaciji, si ne moremo privoščiti veliko časa in dela na lokaciji. Kakorkoli, tudi te opcije ponujajo izvrstne učinke, saj imamo še vedno na voljo kakovostne materiale, pogosto se recimo uporablja za parket hrast, poleg tega nam parketarstvo nudi še dobro dodatno ponudbo in storitve.

Drugi parketi, ki jih nudi parketarstvo

Včasih najdemo v ponudbi strokovnjakov še druge parkete, ki se morda še bolje prilagodijo potrebam stanovalcev. Posebej dobrodošle so te opcije v kakšnih bolj obremenjenih okoljih, včasih se parket polaga tudi v kakšne poslovne prostore, gospodarska poslopja, celo delavnice in na druge površine.

V vsakem primeru pa je široka izbira na področju parketov prednost, ki jo lahko ponudi dobro parketarstvo. Izbiramo recimo med različnimi vrstami lesa, iz tega izvirajo tudi različne lastnosti končanega parketa. Priljubljena izbira je za parket hrast, ki ima odlične lastnosti brez potrebe po kakšni posebni dodatni obdelavi. Lahko pa se odločamo še za mnoge druge drevesne vrste. Pri nekaterih izvedbah parketa niti ni tako važno, kakšna je vrhnja plast, saj ključne lastnosti poda zagotovimo z drugimi elementi.

Parketarstvo izdela parket, kot ga želimo sami

Izberemo lahko tudi masivni kmečki pod in druge posebne izvedbe parketov. Takšni podi v sodobnih stanovanjih sicer niso več tako pogosti, a se vsekakor lahko dobro obnesejo v različnih okoljih. Za kmečki pod je značilno, da je zelo vzdržljiv in odporen, ne potrebuje veliko vzdrževanja, hkrati pa ponuja prav poseben vizualni učinek in prijeten občutek v prostoru.

Parketarstvo za dolgoročno skrb za parket

Čeprav je med glavnimi storitvami, ki jih ponuja parketarstvo, gotovo na prvem mestu izdelava in polaganje parketa, imamo z lesenimi talnimi oblogami še nekaj drugega dela, kar moramo upoštevati, če želimo biti na dolgi rok s takšno opremo zares zadovoljni. Odločamo se tudi za dodatne storitve, ki nam pomagajo pri vzdrževanju parketa.

Zelo pomembno je, da za parket dobro skrbimo. Priporoča se oljenje, ki dopolnjuje redno čiščenje in brisanje. Čez čas pa bo treba parket nekoliko bolje obnoviti. V takšni situaciji parketarstvo lahko ponudi zelo prepričljivo opcijo kompletne obnove, opravljajo tudi brušenje parketa in podobne storitve, ki pripomorejo do dolge življenjske dobe in izvrstnega učinka, ki ga od parketa pričakujemo pri dolgoročni uporabi. Dobro parketarstvo je v veliko pomoč tudi kasneje, ne le pri izdelavi parketa, zato se splača že v izhodišču izbrati pravega izvajalca, ki bo zagotovil najboljšo izkušnjo.