August 23, 2021

Najpogostejše Storitve Zobozdravstvenih Ambulant In Specialistov!

Zobozdravstvene storitve po navadi povezujemo z visokimi stroški, če jih ne v celoti ali pa vsaj deloma krije zdravstveno zavarovanje. Samoplačniški posegi lahko hitro zahtevajo znaten del mesečne plače, morda pa bo treba varčevati še dlje časa.

Še posebej to velja za storitve in izdelke zobne protetike ter estetske posege, oboje pa pride v poštev v primeru, da želimo korenito spremeniti svoje zobovje zaradi manjkajočih ali poškodovanih zob.

Da lahko prihranimo kakšen evro, je dobro vedeti kaj so pozamezne storitve in posegi, ki jih opravljajo zobozdravniki ter tudi koliko ti posegi stanejo.

Zobna protetika

Zobna protetika je primerna za vse, ki so v starosti ali v mladosti ostali brez svojih zob. Za dolgo življenjsko dobro svojih zob, jih moramo skozi celotno mladost ter skozi odraslo dobo, skrbno umivati ter skrbeti zanje.

To vključuje vsakodnevno redno čiščenje ter vsakoletno redno obiskovaje izbranega zobozdravnika. Ker pa se večina ljudi ne trudi za ohranjanje zdravih zob, v starejših letih ostane brez njih in jih mora zamenjati z umetnimi.

Zobna protetika nas tako v trenutku, ko ostanemo brez enega ali brez večine zob, reši in nam omogoči lep samozavesten nasmeh. Zobje imajo v naše življenju izredno pomembno vlogo.

Z njihovo pomočjo žvečimo hrano in si omogočamo zdravo življenje. So pa izredno pomembni tudi za človekovo samozavest, saj se brez njih ne počutimo dobro in nimamo želje po druženju s prijatelji.

zobna-protetika

Zobna protetika nam v primeru, da ostanemo brezzobi, pomaga. Izkušeni zobi kirurgi nam s pomočjo implantatov namestijo umetne zobe, ki delujejo stoprocentno naravni in pristni.

Zobni implantati

Implantat se vstavi v kost naše čeljusti. V kolikor kosti nimamo več, nam jo kirurgi s pomočjo operacije tudi naredijo in tako nam omogočijo vstavitev implantata.

Za zgornjio čeljust potrebujemo vsaj štiri implantate na katere namestimo celotno zgornje zobovje. Še pa je, če se odločimo za šest implantatov, ki bolj trdno držijo naše zobe.

Implantat je lahko tudi en sam, ko potrebujejo nadomestitev samo enega izpadlega zoba. Za namestitev implantata potrebujemo kvalitetno sliko zob, po kateri bo naš izbrani implantolog preveril ali je naša čeljust v dobrem zdravstvenem stanju.

Zobni-implantati-zobozdravstvo-Diamant

Implantat se lahko vstavi izključno v zdravo čeljust, saj se le tako kost lahko ovije okrog vijaka implantata ter ga vzame za del naraven čeljusti. To ji omogočajo kvalitetni materiali, iz katerih morajo biti narejeni implantati. Ravno zato je pomembno, da uporablja ordinacija, le preverjene implantate najvišje kakovosti.

Kaj pa cena zobnih implantatov?

Če so pri samoplačniškem zobozdravniku na voljo zobni implantati, cena običajno ni posebej skrita potencialnim strankam – mnogi zobozdravniki imajo cene objavljene kar na spletu ali v ambulanti.

Se bo pa morda treba pozanimati, kaj vse cena sploh vključuje, saj gre pri posegih na področju zobne protetike pogosto za kompleksne opravke.

Eno so sami zobni implantati, cena pa morda vključuje še nujne spremljevalne storitve in dejanske protetične izdelke, lahko pa tudi ne. Upoštevajmo še ceno pregledov in podobnih zadev.

Zobne luske

Tudi na področju zobne estetike imamo na voljo nekaj cenovno ugodnih opcij za popolno preobrazbo izgleda svojih zob. Najbolje in najlažje to omogočajo zobne luske, ki se uporabljajo v precej raznolikih primerih.

Lahko zgolj kot estetski poseg, če nam ni všeč videz zob, lahko pa luske dopolnijo kakšno drugo storitev, na primer zdravljenje poškodovanih ali nadomeščanje izpadlih zob.

V vsakem primeru zobne luske učinkovito preuredijo izgled zobovja, za nameček pa niso tako drage. Pri tem namreč večinoma ne gre za kakšne posebej kompleksne posege, tudi same zobne luske so precej poceni.

Govorimo sicer o nekaj sto evrih, kar pa je dobra cena za popolno preobrazbo videza zob.

Invisalign

Invisalign je marsikomu veliko bolj poznan pod terminom nevidni aparat. Tovrstni aparat za zobe je že kar nekaj časa na trgu in vse od njegovega prihoda je izjemno popularen, še zlasti pri zelo zahtevnih uporabnikih.

Invisalign se namreč ponaša s številnimi prednostmi, ki jih številne druge vrste aparatov za zobe ne premorejo. V prvi vrsti se ga pri nošenju skorajda ne opazi, kar je za marsikoga zelo pomembno.

Veliko pomembneje pa je zlasti to, da vam aparat za zobe lahko v dokaj kratkem času omogoča kakovostne rezultate, kar pa je za nevidni aparat – invisalign vsekakor značilno.

zobni-implantat

Invisalign in še več podrobnosti o njem si lahko ogledate na spletni strani podjetja, ki vam ponuja še druge kakovostne aparate za zobe ter številne storitve, ki so povezane z zdravjem ter oblikovanjem vaših zob. Ne nazadnje vam uveljavljeno podjetje ponuja tudi beljenje zob z laserjem, ki je med uporabniki vse bolj priljubljeno.