July 20, 2021

Ko vrtnarjenje postane užitek

Vrtnarske storitve vključujejo zelo široko paleto opravil, ki so nujna za ohranjanje čudovitega vrtička, popolno pokošene trate ali elegantnega dvorišča. Ne gre torej le za sajenje zelenjave, temveč za celovito urejanje okolice hiše. Le nekaj kosov opreme potrebujemo, in že se lahko lotimo vseh vrst vrtnarskih opravil – predstavljamo opremo, ki bo tako ljubiteljskim kot profesionalnim vrtnarjem močno olajšala življenje.

Pri profesionalni uporabi vrtnarske in gozdarske opreme se še posebej izkažejo nekatere prednosti, ki v drugih okoliščinah morda ne pridejo na dan. Ena izmed teh je varčnost, ki igra pomembno vlogo, če upoštevamo, da takšna oprema deluje vsakodnevno in več ur hkrati. Pri domači rabi zadržkov glede varčnosti običajno ni – opremo uporabljamo le občasno, tako da stroški delovanja niso visoki.

Kako izbrati pravo opremo za vrtnarjenje?

Pri izbiri pomembne opreme, kot so motorne žage, običajno odsvetujemo brskanje po nižjem cenovnem razredu. Splača se investirati v kakovostno opremo, ki nas pri zahtevnem delu ne bo pustila na cedilu. A včasih je pametna tudi izbira cenejšega izdelka, sploh če se omejimo na ponudbo priznanih znamk – Husqvarna ima v ponudbi kar nekaj vrhunskih žag, ki so na voljo po dostopnih cenah. Prav ti izdelki so pisani na kožo manj zahtevnim uporabnikom, mnogim domačim mojstrom, ki pri delu okoli hiše potrebujejo zanesljivo orodje.

Motorne žage

Kosilnice poskrbijo za travo, motorne žage pa za grmičevje in drevesa. Stihl MS 362 je primer motorne žage, ki se izkaže s svojo vsestransko uporabnostjo. Nekatere žage namreč pri običajnih domačih opravilih sploh ne pridejo v poštev, druge pa so neuporabne pri kakšnih večjih projektih. Stihl MS 362 posega na oba konca spektra in zadosti zelo različnim potrebam. V vsakem primeru je pomembno, da je motorna žaga učinkovita in priročna, da je tudi dejansko uporabna. Na koncu pa seveda štejeta tudi kakovost in vzdržljivost, po katerih izstopa Stihl MS 362.

motorne žage

Med najboljšimi žagami v nižjem cenovnem razredu gotovo izstopa Husqvarna 135, ki je na voljo že za dobrih 200 evrov. Takšno žago si lahko privošči vsak, prav vsak uporabnik pa bo prednosti te opreme znal tudi dobro izkoristiti. Motorna žaga Husqvarna 135 se namreč odlično izkaže pri vsakdanji rabi okoli hiše, saj je majhna in okretna, vedno bo pri roki in pripravljena na delo. Brez težav se lotimo obrezovanja drevja in čiščenja grmičevja, pomaga tudi pri pripravi drv in mnogih drugih opravkih. Husqvarna 135 ima glavno prednost prav v tem, da je poceni, enostavna in vsestransko uporabna – idealna motorna žaga za domačo uporabo.

Tisti, ki potrebujejo nekaj več zmogljivosti, bodo izbrali model Husqvarna 435. Tudi ta prinaša izjemno razmerje med kakovostjo in ceno, s tem da še nekoliko razširja spekter možnosti, ki jih imamo pri uporabi. Lahko se lotimo tudi nekoliko debelejših vej in morda celo debel, ki so nam na poti. Spet pa se tudi Husqvarna 435 izkaže za zelo vsestransko žago, s katero bomo dobro pripravljeni na vsa mogoča domača opravila. Na takšno žago se lahko zanesejo tudi zahtevnejši gozdarji, ki navsezadnje potrebujejo vsestransko opremo za delo, pri katerem pretirano zmogljive žage niso potrebne. Husqvarna 435 lepo pokrije širok spekter potreb raznovrstnih uporabnikov, zato je pogosto idealna izbira.

Vrtne kosilnice

Kosilnica je seveda nepogrešljiv pripomoček vsakega vrtnarja. Je pa na tem področju veliko izbire in treba se je opremiti s pravim pripomočkom. Posebej privlačne so vrtne kosilnice na motorni pogon, ki so precej dostopne in nadvse učinkovite pri svojem delu. Lahko izberemo takšne, ki jih moramo upravljati stoje, na voljo pa so tudi sedežne kosilnice, s katerimi se preprosto zapeljemo po vrtu. Lahko pa si privoščimo celo robotske vrtne kosilnice! Poleg primarne kosilnice za večje površine pride pogosto prav še motorna kosa oziroma druga manjša ročna kosilnica za težko dostopne kotičke in hitre posege.Pri obdelovanju večjih zelenic in podobnih površin nikakor ni vseeno, kako varčna in učinkovita je kosilnica.

Zato so v zadnjem času postale priljubljene akumulatorske kosilnice, ki delujejo na elektriko. Akumulatorske kosilnice so bistveno manj potratne, saj imajo zelo učinkovite motorje, predvsem pa izkoriščajo vir energije, ki je že v izhodišču cenejši. Nič čudnega torej, da gre za priljubljeno izbiro med zahtevnejšimi uporabniki, ki občutijo višje stroške potratnejših naprav. Seveda pa prinašajo akumulatorske kosilnice še določene druge prednosti, zaradi katerih so še toliko bolj privlačne.

Znamka Husqvarna je nedvomno dobro znana prav vsakomur, ki vsaj občasno pri delu okoli hiše prime v roko kakšno motorizirano orodje. Tisti, ki se tem opravilom posvečajo nekoliko bolj pogosto, pa gotovo že poznajo tudi zelo bogato ponudbo tega proizvajalca, ki sega od osnovnih do zelo naprednih specializiranih izdelkov.

Motorna kosilnica je nepogrešljiva

Motorna kosilnica je del vsakega gospodinjstva. Kdor ima okrog svojega doma zelenico, jo mora konstantno kositi in ohranjati njen videz lep ter urejen. V trgovinah je na voljo več različnih tipov ter modelov vrtnih kosilnic. Imamo takšne, ki delujejo na elektriko in takšne, ki delujejo na akumulator. Slednje so trenutno zelo aktualne, saj so priročne in enostavne za uporabo. Močnejše in bolj učinkovite so motorne kosilnice, ki so primerne tudi za zahtevnejša pobočja in razgibano površino.

Motorna kosilnica deluje na gorivo, ki ga moramo redno dodajati. Takšna kosilnica ima navadno pogon na zadnjih kolesih, ki nam pomaga pri delu. Tako je ni potrebno vedno potiskati, saj kolesa sama vlečejo naprej. Kot vsaka kosilnica, je tudi ta enostavna za uporabo, zato jo lahko brez težav uporabljajo tudi ženske in večji otroci.

Motorna kosilnica ima lahko tudi zaboj za shranjevanje trave ali pa ne. Tiste, ki imajo zaboj, so še bolj praktične, saj nam prihranijo čas. Kadar je zaboj poln, ga enostavno izpraznimo.

Vrtne kosilnice

Vrtna kosilnica Husqvarna se ponaša s številnimi prednostmi

Vrtne kosilnice so naprave, ki jih imamo po večini doma. Nekateri ljudje si jih za svoje delo oziroma košnjo na domu tudi izposojajo od sosedov ali znancev. Ker pa je njihova cena postala tako nizka in dostopna vsakomur, je tega vedno manj. Tako ima že prav vsak dom svojo vrtno kosilnico, seveda če ima v okolici hiše površino s travo, ki jo je potrebno primerno negovati, seveda tudi s košnjo.

Vrtna kosilnica Husqvarna je pogosta izbira lastnikov vrtov, saj vedo, kaj je najbolje za njih in tudi njihove vrtove. Ponavadi jih kupijo kar v spletni trgovini, kjer je njihova cena tudi najbolj ugodna za kupca.

Ima tudi izjemno dolgo življenjsko dobo, kar pa ni nič čudnega, saj velja za produkt enega od najbolj znanih ter priznanih proizvajalcev na svetu.