July 1, 2021

Kakšna bo za implantat cena po končanih posegih?

Gotovo se pred odločitvijo za zahtevne samoplačniške storitve pri zobozdravniku vprašamo tudi po ceni. To je namreč pomemben faktor, ki nam pomaga pri odločitvi in izbiri pravega zobozdravnika. Res pa je, da včasih težko ocenimo vse stroške, s katerimi se bomo srečali – še posebej pri kakšnih obsežnejših posegih moramo upoštevati celo vrsto različnih storitev in izdelkov, ki imajo svojo ceno. Tako je tudi za implantat cena lahko prava uganka, a na srečo imajo zobozdravniki pogosto objavljene tudi podrobne cenike.

Pomembno je, da se dobro seznanimo z načrtom zdravljenja, da lahko sploh upoštevamo vse relevantne storitve. Seveda dobimo najbolj točen podatek o ceni, če se oglasimo pri zobozdravniku in opravimo pregled – tako lahko točno izvemo, kakšna bo za implantat cena in kaj vse bo treba še doplačati. A včasih lahko tudi prej izračunamo okvirne stroške, če ima zobozdravnik cenik javno dostopen.

Za posamezen implantat cena omogoča lažji izračun

Najlažji bo izračun za razmeroma enostavne storitve, pri katerih ne pričakujemo kakšnih posebnih doplačil. To velja recimo v primeru, da potrebujemo le en implantat, s katerim nadomestimo manjkajoč zob. Običajno je za posamezen implantat cena okoli 500 evrov, se pa ponudbe lahko kar precej razlikujejo glede na uporabljene izdelke.

Poleg tega moramo že v tem primeru upoštevati še nekatere druge stroške. Predvsem so stroški vezani na izdelavo protetičnih izdelkov, a tudi na storitve pri zobozdravniku, nenazadnje že na prvi pregled, slikanje in podobno.

Pri zahtevnejših posegih za implantat cena ne bo nujno višja

Zahtevnejše storitve so razumljivo dražje, a ni nujno, da bo cena nesorazmerno višja. Pravzaprav lahko najdemo ponudbe, pri katerih so implantati še ugodnejši, če izračunamo stroške vseh vključenih izdelkov in storitev. To velja predvsem za storitve, ki se tržijo v paketu po enotni ceni. Takšne priložnosti so lahko zelo mamljive za tiste, ki iščejo ugodno ceno.