July 7, 2021

Kako lahko predelne stene kar najbolje izkoristimo?

Pri oblikovanju stanovanja in drugih prostorov smo zelo previdni, da ne zagrešimo kakšnih velikih napak. Kar hitro se lahko zgodi, da ostanejo kakšni kotički neizkoriščeni, kar je zelo neugodno glede na to, da nimamo na voljo neomejenega prostora. A seveda imamo nekatere dobre rešitve, s katerimi lahko situacijo popravimo. To so tudi predelne stene, ki so pogosto izjemno praktične in ne zahtevajo kakšnega posebej obsežnega dela pri vgradnji. Kako jih lahko najbolje izkoristimo?

Uporabljajo se predvsem tako, da z njimi razmejimo večje prostore. Pri gradnji postavimo le ključne nosilne elemente, tloris pa pustimo čim bolj odprt, da lahko predelne stene nato neovirano namestimo na način, ki bo ponudil kar najboljši izkoristek prostora. Seveda pri tem veliko šteje dobro načrtovanje, še posebej v sodelovanju s pravimi strokovnjaki s tega področja. ER-Mont ponuja dobre rešitve in postavlja kakovostne predelne stene v različnih objektih, tako da lahko vedno pričakujemo najboljši možen izkoristek prostora.

Predelne stene iz različnih materialov

Pogosto imamo v mislih predvsem dober izkoristek prostora, a po drugi strani smo pozorni tudi na nekatere druge lastnosti. Recimo na to, da dosežemo tudi lep izgled prostora. Predelne stene lahko izdelamo iz različnih materialov, ki ponujajo prav to. Ne mislimo le na lep izgled materialov, temveč tudi na učinke, ki jih imajo. Steklene predelne stene recimo odpirajo prostor in prepuščajo svetlobo, razne učinke pa dosežemo tudi z drugimi materiali in kombinacijami. Od teh izbir je sicer odvisno še to, kako zahtevne bodo predelne stene za izdelavo in vgradnjo, seveda z izbiro materialov odločamo tudi o ceni. Splača se izbrati kvalitetno opremo, ki bo dobro opravljala svoje naloge, a pri tem moramo biti pripravljeni tudi na višjo investicijo. Na srečo gre še vedno za dokaj poceni rešitve, ki se izdelajo kar suhomontažno, torej kakšnih večjih težav verjetno ne bo.