September 3, 2021

Kako do cenovno ugodne lesene hiše?

Les je eden najboljših materialov za gradnjo hiš. Že več tisočletij se uporablja za izdelavo konstrukcij, strešnih površin in podov oziroma tal.
V vsem tem času sta se spravilo in obdelava lesa bistveno spremenila; kamnite sekire so zamenjale bronaste, nato železne, kmalu pa so se pojavila prva kovinska orodja za fino obdelavo lesa – z žago na čelu sem spadajo še dleto in skobelj. V 19. in 20. stoletju sta industrijska revolucija in nadaljni tehnološki razvoj pripomogla h razvoju specificiranim strojem za zelo natančno obdelavo lesa. Tudi lepljen les, cena katerega je višja od primerljivih enodebelnih kosov tramov, je postal stalnica v sodobni skeletni gradnji lesenih konstrukcij, kot so skeletne hiše.Sodobna tesarstva dandanes poganja razvojni tim, katerega glavna vrlina je idejno in praktično načrtovanje ter izris natančnega načrta za skeletne hiše. Avtomatizirani CNC obdelovalni stroji poskrbijo za čim bolj avtomatsko proizvodnjo sestavnih delov objekta s čim bolj zmanjšano potrebo po delovnih urah fizičnih delavcev v proizvodnji. Za avtomatizirane procese obdelave lesa so zaradi večje dimenzijske stabilnosti primernejši tramovi, ki jih sestavlja lepljen les. Cena lepljenega lesa, ki je nekoliko višja, zagotavlja bolj trdne tramove, lepši izgled konstrukcije ali skeletne hiše, hkrati pa poenostavi proizvodnjo zaradi manjših dimenzijskih odstopanj – zlasti se tramovi iz enega kosa lesa radi zvijajo.

lesena hiša

Kakšne prednosti ponujajo lesene brunarice?

Lesene brunarice nam ponujajo številne prednosti.

Brunarice so po večini narejene predvsem iz najbolj kakovostnega lesa, ki ga lahko naročimo pri najrazličnejših podjetjih, ki se ukvarjajo tudi z izdelavo lesene brunarice. Taka podjetja nam bodo pri prodaji v ospredje postavila lepljen les, ki se ponaša s številnimi prednostmi, ki so pomembne tudi pri gradnji take brunarice.

Lesene brunarice so v današnjem času lahko izjemno hitro postavljene, sploh pa če smo naleteli na pravega izdelovalca, ki bo za nas lahko priskrbel tudi najboljši les. Naročilo na gradnjo te izjemne konstrukcije lahko oddamo kar po spletu, kjer ima izbrano podjetje tudi svojo priljubljeno spletno stran, ki jo lahko obiščemo kar od doma.

Lesene hiše

Gradnja z lesom je zelo priljubljena, posebej pa to potrjujejo skeletne hiše in brunarice. V obeh primerih gre za pretežno lesene konstrukcije, ki se brez težav zoperstavijo vsem mogočim izzivom, na katere mora biti pripravljena stanovanjska zgradba. Tako skeletne hiše kot brunarice so izdelane zelo hitro, predvsem pa so v primerjavi z drugimi opcijami tudi zelo poceni. Nekateri elementi iz masivnega lesa so resda lahko precej dragi, je pa zato lepljen les toliko cenejši, pa tudi nekateri drugi leseni elementi ne predstavljajo posebnega stroška.

Skeletne hiše in brunarice so običajno skoraj v celoti izdelane iz lesa, kar pomeni, da za izračun predvidenih stroškov sploh ni treba upoštevati drugih materialov. A tudi les ponuja nekaj verzij, ki lahko vplivajo na ceno – že lepljen les je na primer na voljo v različnih izvedbah, poleg tega pa imamo na voljo še elemente iz masivnega lesa ter druge vrste lesa, ki pridejo včasih v poštev pri tovrstnih gradbenih delih. Najcenejša možnost je običajno lepljen les, seveda pa se je treba odločati predvsem na podlagi dejanskih potreb.

Leseni nadstreški so primerni tudi za terase

Lepo je videti, če je kak prostor obdan z lesom. Ta je že od nekdaj v človeku vzbujal domačnost ter toplino. Ravno zaradi tega je veliko izdelkov pa tudi večjih konstrukcij narejenih prav iz lesa. Tako lahko pogosto pred posameznimi hišami vidimo nadstreške, ki so narejeni iz lesa. Leseni nadstreški so namenjeni predvsem zaščiti naših avtomobilov ter ostalih prevoznih sredstev pred vremenskimi vplivi. Nekateri pa tovrstne nadstreške uporabljajo za teraso. Ne glede na to, za kaj jih ljudje uporabljajo, predstavljajo varnost ter udobje.

leseni nadstreški

Nič več zamrznjenih šip na avtomobilih

Leseni nadstreški omogočajo v prvi vrsti zaščito. Ta je še predvsem pomembna za naša prevozna sredstva, za katera smo odšteli kar nekaj denarja. Ker pa je vreme nepredvidljivo, jih moramo primerno zaščititi pred škodljivimi vremenskimi vplivi. Velikokrat nas preseneti nenapovedana toča in takrat smo sami sebi hvaležni, da jih imamo. Pozimi ko je mraz, pa poskrbijo, da šipe naših jeklenih konjičkov nikakor niso zamrznjene. To nam omogoči tudi prihraniti kar nekaj časa.