July 1, 2021

Kako deluje epoksi premaz za tla?

Epoksi je dobro znan po odličnih funkcionalnih lastnostih, a dobro deluje le, če je tlak brezhibno narejen. Vsaka šibka točka se hitro pokaže in ima lahko drastične posledice, še posebej ob kakšnih večjih obremenitvah. Če uporabljamo epoksi premaz za tla, sicer verjetno ne predvidevamo tako velikih obremenitev, a vseeno želimo tla kar najbolje zaščititi. Značilnosti epoksija lahko z dobrim tlakom odlično izkoristimo v praktično vsakem okolju.

Že enostaven epoksi premaz za tla prinaša ključne odlike tega materiala. Podlago ščiti pred vodo in drugimi kemičnimi sredstvi. Je kot nalašč za zaščito tal v garažah in delavnicah, kjer hitro pride do razlitja goriva, barv, olj, masti in drugih snovi, ki do občutljivih materialov sicer niso ravno prijazne. Poleg tega ima premaz protiprašno zaščito in omogoča zelo enostavno čiščenje tal, dodaja pa tudi nekaj zaščite pred mehanskimi obremenitvami. Že epoksi premaz za tla je torej lahko dobra rešitev za učinkovito zaščito.

Epoksi premaz za tla iz betona

Običajno se premaz nanese na betonsko ploščo. Ta mora biti dobro pripravljena, da bo tudi sama prenašala svoj delež obremenitev. Prav tako je treba površino pripraviti za nanos epoksi premaza. Pomembno je, da tu uporabljamo kakovostne materiale, lahko pa izkoristimo ponudbo strokovnjakov, ki tudi delo opravijo namesto nas. Na https://epoksi-horvat.si/epoksi-premaz.html imamo ponudbo strokovnjakov, ki se ukvarjajo prav z izdelavo epoksi tlakov.

Kakorkoli, epoksi premaz za tla se odlično obnese pri namestitvi na dobro pripravljeno betonsko površino, še posebej v manj obremenjenih okoljih.

Epoksi premaz za tla in alternative pri večjih obremenitvah

Žal epoksi premaz za tla ne more zagotoviti dobre zaščite pred večjimi mehanskimi obremenitvami. Predvsem v industriji se zato uporabljajo debelejši epoksi tlaki, ki imajo podobno nalogo, a so na obremenitve bistveno bolje pripravljeni. Tudi takšne rešitve je najbolje iskati pri izkušenih mojstrih, ki znajo pripraviti kvaliteten tlak za vsako okolje.