July 2, 2021

Canyoning je ena izmed najbolj atraktivnih aktivnosti v naravi

Ljubitelji aktivnega dopustovanja so gotovo že kar dobro seznanjeni z različnimi opcijami, ki jih imamo, če ne nameravamo celega dopusta preležati na plaži. Nekatere izbire so dokaj pogoste in se z njimi pogosto srečujemo, tako pridobimo tudi več izkušenj in nam aktivnosti morda niso tako atraktivne. Ravno zato pa se vedno splača preizkusiti še kaj novega in edinstvenega. To velja tako za izkušene avanturiste kot za tiste, ki se morda prvič lotevajo takšnih podvigov. Canyoning je izvrstna izbira, saj ponuja povsem edinstveno izkušnjo!

Canyoning lahko imenujemo tudi soteskanje, kar že razkriva, za kakšno aktivnost gre. Pri tej aktivnosti se podamo na raziskovanje rečnih strug, običajno pohajkujemo po atraktivni strugi kakšnega razgibanega potoka, saj prav tam najdemo veliko zanimivih naravnih ovir ter neodkritih kotičkov, ki jih dosežemo na ta način. Običajno canyoning vključuje različne oblike gibanja, tudi plavanje, potapljanje, plezanje, spust po vrvi, morda celo spust po naravnem toboganu ali skok v vodo z večje višine. 

Adrenalinski canyoning

Jasno je, da je canyoning lahko zelo zanimiv in zabaven, vsekakor pa po žilah požene tudi adrenalin. Adrenalinski canyoning najdemo v ponudbo uveljavljenih športnih agencij, ki lahko pripravijo bolj zanimiv in razgiban program. Pomembno je, da aktivnost vodijo izkušeni vodniki, dobimo seveda tudi zaščitno opremo. Takšni programi so lahko precej intenzivni, vključujejo več ur premagovanja raznih ovir, zahtevajo pa dobro fizično kondicijo. Kot nalašč torej za zahtevne avanturiste, ki želijo res preizkusiti svoje zmogljivosti.

Drugi programi za canyoning

Na srečo najdemo v ponudbi turističnih in športnih agencij še mnoge druge možnosti. Na enem mestu po navadi lahko izbiramo med različnimi programi, na voljo bodo tudi krajše odprave, bolj primerne za začetnike. Tako lahko končno izkušnjo povsem prikrojimo svojim željam in pripravljenosti, zato bomo v vsakem primeru s soteskanjem tudi povsem zadovoljni.