July 15, 2021

3 Razlogi Zakaj se Odločiti za Steklena Notranja Vrata

Opremljanja hiše ali stanovanje lahko povroči marsikateri sivi las, še posebej, če žena želi eno, mož pa nekaj čisto drugega. Kako najti skupno točno in se odločiti za pravi kos pohištva, ki bo všeč obema?

Najpogosteje se pri skupnih odločitvah zatakne že pri izbiri barve ploščic, da sploh ne omenjemo vzorca in velikosti le-teh. Čeprav se na videz zdi izbira vrat ena izmed preprostejših odločitev, pa temu ni tako.

V nadaljevanju si lahko preberete tri razloge zakaj namesto klasičnih vrat raje izbrati steklena vrata.

1) Omogočajo prehod naravne svetlobe

Če živimo v bloku ali stanovanjski hiši, ki nima veliko dostopa do naravne svetlobe so lahko notranja steklena vrata edinstven način, da poskrbimo, da je ta vseeno prisotna po bolj ali manj celotnem stanovanju, saj nam to lahko, med drugim, na dolgi rok nekoliko prihrani na računu za elektriko, če zaradi tega lahko vsake toliko ugasnemo kakšno luč, ki je bila prej potrebna, sedaj pa ni zaradi tega, ker smo namestili notranja steklena vrata.

Ne le, da omogočajo prehod svetlobe med prostori, ki jih želimo imeti ločene, so tudi način, da prostore hkrati povežemo, ampak na zelo intimen način, na katerega si večina ljudi ne želi ravno delovati, vendar se lahko izkaže, kot nekaj, kar čez čas cenimo.

To da smo lahko hkrati skupaj vendar vsak malo ločen, nekdo v kuhinji, nekdo v dnevni sobi in uživamo sožitje in zasebnost, ki jo omogočajo vrata.

Notranja steklena vrata omogočajo enostaven prehod svetlobe, ki vaš prostora napolni s pozitivno energijo!

2) Elegantna in moderna

Notranja vrata s steklom so odličen dodatek za vsak dom. Steklo naredi vsaka vrata elegantna in hkrati moderna. Steklo, ki ga bomo dodali z lesu pa je lahko takšno, kot si želimo. Nanj lahko narišejo različne vzorce ali pa nam namestijo mlečno steklo, ki je idealno za vsak prostor.  

Notranja vrata s steklom imajo navadno tudi funkcijo prepuščanja svetlobe. Ravno zato ga namestimo na temne hodnike, kjer ni oken. Tako nam bo steklo na vratih priskrbelo potrebno svetlobo, da nam ne bo potrebno vedno znova prižigati luči. 

Notranja vrata s steklom lahko enostavno naročimo tudi na različnih spletnih straneh, kjer ponujajo že vnaprej izdelana vrata z določenimi standardnimi merami. V kolikor imamo standardne odprtine, ne bomo imeli težav in tako lahko brez večjih skrbi naročimo takšna vrata.

Vsak spletni ponudnik nam namreč ponuja tudi možnost vračila denarja, v kolikor z vrati ne bi bili zadovoljni. 

3) Prihrani prostor z drsnimi vrati

Skoraj da vsa stanovanja, kjer nimamo veliko kvadrature, ki pa preprosto mora biti zasedena s predmeti, ki so nujni za normalno življenje, se moramo osredotočiti na iskanje trikov, ki nam omogočajo, da nekam postavimo še tisti stol, ali tisto mizico, ki nam lahko prineseta večje udobje in funkcionalnost prostora.

Eden izmed načinov, da prihranimo na prostoru na tleh so notranja drsna vrata, ki so zasnovana tako ,da se ali skrijejo v steno, na kateri se nahajajo, ali pa so narejena tako, da se odpirajo tako ,da so vzporedna s steno, na kateri se nahajajo.

Skoraj da vsa notranja drsna vrata, ki se nahajajo tam, kjer res ni veliko prostora, so narejena tako, da se spustijo v steno, vendar to ni pravilo. 

Najboljši način, da v stanovanje integriramo notranja drsna vrata je, če jih ali obarvamo v enaki barvi, kot so stene, ki jih obdajajo, če pa želimo, da postanejo oblikovna lastnost, ki je poudarjena, pa je najbolje, da se odločimo ali za zanimivo teksturo, mogoče pa celo za kašno barvo, ki izstopa, vendar se vseeno sklada z barvno paleto prostora oziroma stanovanja.

Na tej točki smo že povsem prepričani, da so steklena vrata tista, ki si jih želimo, sedaj pa se moramo samo še odločiti ali bomo uporabili klasična rjava lesena vrata ali bomo bolj drzni ter sledili trendom in se odločili za belo barvo?

Lesena notranja vrata

Lesena notranja vrata so vrata, s katerimi praktično ne morate zgrešiti. V kolikor si ogledujte notranja vrata, so lesena prav zagotovo klasika, ki se uporablja že stoletja, če ne tisočletja

Lesena notranja vrata so zagotovo najbolj popularna in jih ima pri sebi doma velika večina ljudi. Imajo dobro zvočno in toplotno izolacijo, poleg tega nudijo tudi veliko zasebnosti in so izjemno primerna za vsako stanovanje. 

Seveda notranja lesena vrata razlikujemo po barvi in vrsti lesa iz katerega so narejene. Poznamo veliko različnih odtenkov lesenih vrat od najsvetlejših do najtemnejših. Popolnoma odvisno kakšne barve, so najbolj primerne za vas in vašo hišo ter pohištvo. 

Lesena vrata imajo tudi nekaj prednosti pri tem, da se ne umažejo tako hitro, kot na primer bela ali steklena notranja vrata. Ni jih potrebno tolikokrat čistiti kot bela, na katerih se pokaže prav vsak madež. Poleg tega pa so lesena notranja vrata povsem nevtralna. 

Bela notranja vrata

Bela notranja vrata so se uveljavila kot nov estetski trend pri opremljanju vašega stanovanja ali hiše. Še posebno so popularne v zadnjih nekaj letih. Bela notranja vrata so popularna zaradi tega, ker naredijo prostor veliko večji in ga nenazadnje naredijo tudi svetlejšega. 

Še posebno pridejo do izraza, če imate vse opremljeno v steklo, saj  bodo tako naredile vaš dom, kar najlepši in estetsko najbolj urejen. 

Seveda imajo tudi ta vrata svoje pomanjkljivosti:

  • ena izmed pomanjkljivosti in slabost je zagotovo to , da so izjemno hitro umazana in jih je potrebno večkrat očistiti;
  • hitreje tudi stopijo do izraza razni madeži in odrgnine. Zaradi tega morate biti izjemno pazljivi, kako ravnate s takšnimi vrati, saj so zelo občutljiva.

Zagotovo pa veljajo za moderni in estetsko odločno dovršeni dodatek k vaši notranji opremi.

V kolikor ste še vedno v dvomih za katera vrata se odločiti, vas vabimo, da si obiščete vam najbližji salon vrat ter se na lastne oči prepričate katera vrata so za vas najprimernejša!