July 24, 2021

11 Nasvetov, za optično zožanje postave močnejših žensk

Kdo pravi, da oblačila izgledajo lepo samo na vitkejših ženskah? 

Tudi oblačila za močnejše dame so lahko modne, atraktivne in udobne. Pomembno pa je, da se znamo obleči primerno svoji postavi. Preberi več.

Confidence. Young caucasian women in casual clothes having fun together. Friends posing on white background, laughting, looks happy, well-kept. Bodypositive, feminism, loving themself, beauty concept.

Poznati moramo svoje dobre poteze, ki jih s primernimi oblačili poudarimo, predele na katere smo malo manj ponosne, pa zakrijemo. 

10 Nasvetov za ženske močnejše postave

Barva oblačil za močnejše

Zmotno je prepričanje, da so obleke za močnejše dame le v temnejših barvah, ki bi naj optično zožale postavo. Izberi barve, ki se podajo tvoji polti in počutila se boš kar najbolj samozavestno in lepo. 

Če razmišljate ali je bolje uporabiti enobarvna ali pisana oblačila, je vse odvisno od kroja obleke oziroma oblačila. 

oblačila za močnejše visok pas
VIR: modna.si

Če uporabljate oprijete top-e, oziroma oprtijete hlače, pajkice,... vam vsekakor svetujem, da izberete bolj pisano barvo, vsaj z nekakšnim vzorcem.

Po drugi strani tako trdnega pravila ni za ohlapna oblačila, ki bi tako ali tako že s pravilnim krojem, višjim pasom lahko zožala postavo. Predlagam vam, za se seveda oblečete v oblačila v katerih se počutite dobro, pri tem pa upoštevajte vse naše nasvete. 

Vzorci oblačil za močnejše

Vzorci znajo biti za obleke za močnejše kar malce problematični. 

Izberi take, ki so orientirani vertikalno, saj optično podaljšajo telo, nasprotno pa te bodo vodoravne črte optično razširile. 

Sploh hlače, pajkice ali obleke z navpičnimi črtami izjemno optično zožijo pas oziroma postavo.

vir: modna.si - vertikalne črte na oblačilih

Sploh če je obleka široka, vam morda predlagamo, da uporabite tudi pas, ki najbo širši v višini najožjega dela trupa, ki je pri močnejših ženskah nekoliko višje. Nikakor ne uporabljajte pasu v višini bokov. 

Ohlapno ali oprijeto?

Izogibaj se tudi oblekam za močnejše, ki so preveč ohlapne in brez prave oblike, raje izberi kroj v videzu črke A, saj bo tak kroj poudaril tvoje obline, hkrati pa bo prekril vse »problematične« dele na trebuščku, zadnjici in stegnih. 

Pri tem vam predlagam, da izpostavite pas, ga optično zožate, povdarite noge, kombinirate oprijeta ter ohlapna oblačila in se izogibate na enkrat oblečenim vsem oprtijetim kosom oblačila (razen seveda, če se tako najbolje počutite).

Če se bolje počutiš v hlačah pa namesto oblek za močnejše raje izberi pajkice, ki so izredno udobne, tople, se tesno prilegajo telesu in zakrijejo predele na katere nismo najbolj ponosne, hkrati pa delujejo izredno modno. 

Široke hlačnice

Ponavadi imajo tudi močnejše ženske spodnji del nog praviloma ožji, zato lahko ta del izpostavite. Predlagamo vam nakup hlač s širšokimi hlačnicami, morda 4/3 dolžine ali dolhge široke hlače.

široke hlačnice
vir: modna.si - široke hlačice

Pas naj bo višji, na vrhu pa uporabite bodisi enobarvno majico, srajčko ali bluzo, seveda “zatlačeno” v hlače”, da le te pridejo do ospredja.

Kroj oblačil za močnejše

Vsa oblačila morate vedno prilagoditi vaši postavi in vašemo počutju.

Po eni strani ne uporabljajte prijemov,  ki optično postavi še zožajo, po drugi strani pa sprejemajte kompromise in ne uporabljajte stilov v katerih se počutite slabo.

Preden pomeriš obleke za močnejše je pomembno, da imaš oblečen ustrezen modrček, ki ti ni premajhen ali pa neprimerne oblike. Premajhen modrček lahko daje videz še močnejšega zgornjega dela trupa, kot pa dejansko je. 

Ob enem vam priporočamo, da izberete obleke na preklop iz. “Wrap dress”, ki obstajajo vse od 70. Stoletja.

Gre za obleke, ki nimajo spuščene tkanine od vrha, pa do tal, pač pa so v bokih oz. pasu zožane.

Take obleke imajo na najožjem delu vašega trupa nekakšno vrvico ali elastiko, ki vizualno vašo postavo spremeni -  poveča noge, zmanjša trup. 

vir: modna.si - obleka na preklop

Preden kupite obleke za močnejše postave je pomembno, da ugotovite, kakšen kroj vam nabolje pristaja. Da poudarite pas izberite kroj, ki je v pasu zožan ali pa sami bluzi ali tuniki dodajte pas. 

Kaj pa hlače?

Večkrat smo omenili, da ne uporabljajte pasa v bokih, pač pa v najožjem delu trupa. Tudi hlače v te primeru niso izjema.

Predlagam vam, da uporabite raje hlače z višjim pasom, nikakor pa z ničjim. Višji pas optično zoža postavo.

Modni dodatki

Da bodo tvoje najljubše obleke za močnejše prišle še bolj do izraza moraš pomisliti tudi na pravi nakit.

Svoj predel nad trebuhom lahko pudariš s pasom. 

Zelo pomemben modni dodatek sta tudi velika torbica in ogrlica, ki preusmerita pogled. 

Obutev

Ne pozabi pa tudi na pravo obutev. Za obleke za močnejše so najprimernejši čevlji s petko – ni potrebno, da so vrtoglave, lahko so visoke le nekaj centimetrov – tako bodo tvoje noge izgledale izredno dolge, tvoje telo pa bo delovalo bolj vitko. 

10 nasvetov za žesko obutev

Tako, sedaj ko poznaš vse male in velike skrivnosti pa kar hitro pokukaj na Ariyine spletne poličke (https://www.ariya-store.com/za-mocnejse/) in najdi svoje najljubše obleke za močnejše, v katerih boš zasijala!